5η ημερίδα – εκδρομή στο Μεσολόγγι

5η ημερίδα – εκδρομή στο Μεσολόγγι

Στις 20-21 Οκτωβρίου 2023 το εργαστήριο μας διοργανώνει διήμερη εκδρομή με επιστημονική ημερίδα στο Μεσολόγγι

 

Το πρόγραμμα της εκδρομής

 

  1. Αναχώρηση το πρωί του Σαββάτου για Μεσολόγγι. Η αναχώρηση θα γίνει στις 7:30 από την πλατεία Καραϊσκάκη στη Αθήνα (στάση μετρό Πλατεία Καραϊσκάκη).
  2. Άφιξη στο Μεσολόγγι και επίσκεψη στο Μουσείο Άλατος στη περιοχή της Τουρλίδας
  3. Γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής και άφιξη στο ξενοδοχείο.
  4. Στις 5:00 επίσκεψη – ξενάγηση στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης Διέξοδος.  Εκεί θα γίνει και η ημερίδα με θέμα “Προϊόντα της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου στην υγεία και ευεξία” (βλ. παρακάτω). Από τις 21:00 ελεύθερος χρόνος στο κέντρο του Μεσολογγίου.
  5.  Την Κυριακή το πρωί πεζοπορική βόλτα στο Μεσολόγγι και επίσκεψη στα:
    1. Κήπο Ηρώων.
    2. Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης Μεσολογγίου
    3. Μουσείο Οικογένειας Τρικούπη
    4. Οικία Κωστή Παλαμά
    5. Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο
  6. Αναχώρηση από το Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο και άφιξη στην παραθαλάσσια περιοχή Κρυονέρι όπου θα γευματίσουμε για μεσημέρι.
  7. Αναχώρηση νωρίς το απόγευμα και επίσκεψη του βοτανικού κήπου Ζέλιος Γη. Ξενάγηση και πεζοπορία μέσα στο κήπο.

 

Το πρόγραμμα της ημερίδας Προϊόντα της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου στην υγεία και ευεξία” 

 

  1. H χημεία του άλατος και τα είδη του αλατιού.  Χριστίνα Φούντζουλα, αναπληρώτρια καθηγήτρια τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών, ΠαΔΑ.
  2. To αλάτι στην ομορφιά και ευεξία, η θαλασσοθεραπεία. Παναγούλα Παύλου & Φωτεινή Μέλλου, επιστημονικοί συνεργάτες τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών, ΠαΔΑ.
  3. To χλωριούχο νάτριο στην ομοιόσταση της οξεοβασικής ισορροπίας, Γεώργιος Μπαμπλέκος, επίκουρος καθηγητής τμήματος Εργοθεραπείας ΠαΔΑ
  4. Tα ω3 λιπαρά, η παρουσία τους στα ψάρια, Μαρία Τράπαλη, λέκτορας τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών, ΠαΔΑ.
  5. Τα οικοσυστήματα των λιμνοθαλασσών, η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, Γιώργος Κατσέλης, καθηγητής Τμήματος Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών, Πανεπιστήμιο Πατρών.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.