Εκδηλώσεις

2022

 

 1. To εργαστήριο μας συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο πρόγραμμα καλοκαιρινής εθελοντικής εργασίας του Πανεπιστημίου του Princeton. Την πρωτοβουλία, την εκπαίδευση και απασχόληση του Αμερικανού φοιτητή που ήρθε στο εργαστήριο μας την είχε η Δρ Γεωργία Τσότσου.
 2. Το εργαστήριο μας συμμετείχε στη Βραδιά Ερευνητή 2022. Η επιστημονική εκδήλωση διοργανώθηκε στους χώρους του ιστορικού κτηρίου του ΕΜΠ στην Αθήνα (30/9/2022). Το θέμα της δικής μας παρουσίασης ήταν “Από την επιστήμη … στην υγεία …. και ομορφιά …”. Παρουσιάστηκαν μηχανήματα ελέγχου αποτελεσματικότητας καλλυντικών, μικροσκόπια και έγχρωμα παρασκεύασματα βιολογικών υλικών και αναλύσεις κλινικής χημείας.
 3. Στις 22-23/10/2022 το εργαστήριο μας διοργάνωσε την 2η ημερίδα του με θέμα «Ειδικά θέματα τοξικολογίας». Η ημερίδα έγινε στα πλαίσια διήμερης εκδρομής σε Βοιωτία – Φωκίδα – Φθιώτιδα.
 4. 10/2022 – 2/2023: Το εργαστήριο συμμετέχει στην εκπόνηση τμήματος της Διδακτορικής Διατριβής της φοιτήτριας Sarra Tebbi με θέμα “Ανάλυση φυτικών εκχυλισμάτων με HPLC και LCMS και in-vitro αντιδιαβητική δραστηριότητα” στο πρόγραμμα ERASMUS κινητικότητας. Η υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η κ. Μαρία Τράπαλη.

 

2021

 

 1. Συμμετοχή της κ. Αθανασίας Βαρβαρέσου στην εκπομπή First from the West με θέμα την καλλυντική βιομηχανία. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
 2. Συμμετοχή της κ. Αθανασίας Βαρβαρέσου στην εκπομπή First from the West με θέμα την καλλυντική βιομηχανία Ο ήλιος, η γήρανση του δέρματος, τα αντηλιακά, οι αισθητικές επεμβάσεις και η πλαστική χειρουργική (29/7/2021). Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
 3. Συμμετοχή της κ. Αθανασίας Βαρβαρέσου στην εκπομπή Όμικρον 3 της ΕΡΤ με θέμα τα φυσικά καλλυντικά (14/4/2021). Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
 4. Oργάνωση ομαδικής επίσκεψης φοιτητών και καθηγητών στην έκθεση Body Worlds στον Ελληνικό Κόσμο. Στην επίσκεψη συμμετείχαν 100 φοιτητές του τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών (17/10/2021).
 5. Διαδικτυακό μάθημα για τις προχωρημένες δυνατότητες του MS Word από την μεταπτυχιακή μας φοιτήτρια Σταυρούλα Κρουστάλλη (2/6/2021). Πατήστε εδώ για να δείτε το μάθημα.
 6. Διαδικτυακό μάθημα για την οργάνωση ηλεκτρονικού επιστημονικού αρχείου με την πλατφόρμα LabArchives από την μεταπτυχιακή μας φοιτήτρια Σταυρούλα Κρουστάλλη (2/6/2021). Δείτε την παρουσίαση εδώ.
 7. Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα “Έρευνα στην εκπαίδευση, κοσμητολογία και εργαστηριακή ιατρική”, 18 Μαρτίου 2021. Δείτε περισσότερα εδώ.
 8. Συμμετοχή στο πρόγραμμα Πρόσβαση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής καθώς και στην στην σχετική ημερίδα που έγινε για την προβολή του τον Φεβρουάριο του 2021. Πατήστε εδώ για να δείτε την παρουσίαση.
 9. Συμμετοχή στο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας του Πανεπιστήμιου Princeton. Η πρόταση που εγκρίθηκε από το Πανεπιστήμιο αφορά την άσκηση φοιτητή του αμερικανικού πανεπιστημίου πάνω σε τεχνικές HPLC για τον προσδιορισμό φαρμάκων.

 

2020

 

 • Open Day Φεβ. 2020. Παρουσίαση της διενέργειας βιοχημικών, αιματολογικών και αναλύσεων ούρων σε φοιτητές μικρών εξαμήνων. Οι αναλύσεις έγιναν στα πλαίσια προγράμματος μέτρησης λιπιδικών δεικτών.

 

2019

 

 • Συμμετοχή στη Βραδιά του Ερευνητή που έγινε 14 Σεπτεμβρίου του 2019 στο ιστορικό κτήριο του ΕΜΠ στην Πατησίων.