4η ημερίδα – εκδρομή στην Φθιώτιδα (Υπάτη)

Στις 18-19 Μαρτίου 2023 το εργαστήριο μας διοργανώνει διήμερη εκδρομή με επιστημονική ημερίδα στην Υπάτη.

 

Το πρόγραμμα της εκδρομής

 

  1. Αναχώρηση το πρωί του Σαββάτου για Θερμοπύλες. Η αναχώρηση θα γίνει στις 7:30 από την πλατεία Καραϊσκάκη στη Αθήνα (στάση μετρό Πλατεία Καραϊσκάκη).
  2. Επίσκεψη στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών. Θα επισκεφτούμε την ψηφιακή έκθεση, θα δούμε 3D ταινία για την μάχη των Θερμοπυλών και θα ανεβούμε στον λόφο όπου είναι το μνημείο της μάχης.
  3. Επίσκεψη στη Λαμία. Θα επισκεφτούμε το κάστρο της Λαμίας και τον Οθωνικό στρατώνα όπου βρίσκεται πλέον ένα πολύ ενδιαφέρον αρχαιολογικό και ιστορικό μουσείο. Θα ακολουθήσει ελεύθερος χρόνος στη Λαμία για βόλτα και μεσημεριανό γεύμα.
  4.  Αναχώρηση για τα Λουτρά Υπάτης και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Αναχώρηση το απόγευμα για το Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης. Στο αμφιθέατρο του ιδρύματος θα διεξαχθεί η ημερίδα «Πράσινη μετάβαση και αειφορία των εργαστηρίων». Θα ακολουθήσει διάλεξη για κοσμολογικά θέματα από σχετικό επιστήμονα του ιδρύματος, παρακολούθηση αστρονομικού θέματος στο πλανητάριο και αστρονομικές παρατηρήσεις από το τηλεσκόπιο του Αστεροσχολείου (εφόσον ο καιρός επιτρέψει). 
  5. Την Κυριακή, το πρωί, επίσκεψη στο βυζαντινό μουσείο της Υπάτης και πεζοπορία στο γνωστό μονοπάτι των Φαρμακιδών και επίσκεψη στο καταρράκτη Κρεμαστός. Η διάρκεια της πορείας είναι περίπου 1:30 ώρα. Εναλλακτικά όσοι δεν περπατήσουν μπορούν να κάνουν βόλτα στην Υπάτη. 
  6. Επιστροφή στα Λουτρά Υπάτης όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για μπάνιο στα Ιαματικά λουτρά, βόλτα στο πάρκο, μεσημεριανό γεύμα.
  7. Αναχώρηση νωρίς το απόγευμα από την περιοχή και επίσκεψη στη γέφυρα Γοργοποτάμου. Στάση στα Καμένα Βούρλα, επιστροφή στην Αθήνα.

 

Το πρόγραμμα της ημερίδας “Πράσινη μετάβαση και αειφορία των εργαστηρίων” 

 

  1. Η οδηγία της EFLM για την πράσινη μετάβαση, κατανάλωση νερού, Ειρήνη Λεϊμονή, Δρ Χημικός, Υπεύθυνη Ποιότητας της εταιρείας Affidea.
  2. Τα πλαστικά, μικροπλαστικά, οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον και προτάσεις για την μείωση τους στο εργαστήριο, Βασιλική Τράπαλη, Xημικός Msc, Υποψήφια διδακτόρισα Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών
  3. Κατανάλωση ενέργειας και ενεργειακή μετάβαση των εργαστηρίων, Νίκος Δόγκας, Βιολόγος Msc, Υποψήφιος διδάκτορας Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών
  4. Πράσινη πολιτική για τα χημικά αντιδραστήρια, Μαρία Τράπαλη, Λέκτορας Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών
  5. Σχεδιασμός και υποδομές για ένα βιώσιμο εργαστήριο, Διονύσης Βούρτσης, Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων Msc, Υποψήφιος διδάκτορας Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών
  6. Υγεία και ευεξία σε … μοριακό επίπεδο, Χριστίνα Φούντζουλα, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών

 

Πατήστε εδώ για το βιβλίο περιλήψεων